Χειρουργείο Υπερήχων

καινοτόμο-πρωτοπόρο-ανώδυνο

Οι Γιατροί

Σούλης Ιωάννης

Γεννήθηκα στη Ζάκυνθο και απέκτησα το Πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας το 1977 με το βαθμό ΄΄Λίαν Καλώς΄΄. Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος ανθυπίατρος του Υγειονομικού επί 28 μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας απέκτησα 18 μήνες ειδικότητα γενικής χειρουργικής τόσο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου όσο και στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου Ηλείας. Διεκπεραίωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο αγροτικό ιατρείο Παντοκράτορα Ζακύνθου και υπηρέτησα ως έμμισθος ειδικευόμενος βοηθός στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αποκτώντας το 1983 την ειδικότητα του ωτορινολαρυγγολόγου.

Επίσης, υπηρέτησα για ενάμιση έτος ως ειδικευόμενος ωτορινολαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων Αθήνας ΄΄Η Αγία Σοφία΄΄. Από τον Οκτώβρη του 1984 και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος στην Ζάκυνθο. Από το 1984 εργάσθηκα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ζακύνθου, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό ΩΡΛ-χειρουργικών επεμβάσεων και συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία ΩΡΛ κλινικής στο Νοσοκομείο η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα, από της έναρξης εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Υγείας και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως ωτορινολαρυγγολόγος στο ιδιωτικό μου ιατρείο στην πόλη της Ζακύνθου. Ελλείψει ιδιωτικής κλινικής στο νομό Ζακύνθου και για το χρονικό διάστημα μιας δεκαπενταετίας πραγματοποίησα μεγάλο αριθμό χειρουργικών ΩΡΛ επεμβάσεων στην Ιδιωτική Κλινική ΄΄Ιπποκράτης΄΄ της Πάτρας σε ασθενείς μου από τη Ζάκυνθο. Είμαι εκπαιδευμένος στην ΩΡΛ αλλεργιολογία και ανοσολογία και ενεργό μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής εταιρείας ΩΡΛ αλλεργιολογίας και ανοσολογίας. Συνέγραψα και συμμετείχα σε αρκετές επιστημονικές εργασίες που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά ή ανακοινώθηκαν σε ιατρικά συνέδρια.

Συμμετέχω ενεργά κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε ΩΡΛ ιατρικά σεμινάρια και συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 1995 εκπαιδεύτηκα από την εταιρεία Diamant Medical Equipment LTD στην ΩΡΛ χειρουργική με τη χρήση των υπερήχων (Crystal Ultrasound Surgical). Από το 1995 μέχρι σήμερα και με τη χρήση των υπερήχων έχω πραγματοποιήσει με επιτυχία εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις της ειδικότητάς μου που αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής (διόρθωση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος, υπερτροφία ρινικών κογχών, ρινικοί πολύποδες, συμφύσεις κλπ), στην επίλυση των προβλημάτων των αμυγδαλών καθώς και την αντιμετώπιση του ροχαλητού και της υπνικής άπνοιας. Έτσι, με τη σωστή και έμπειρη χρήση των υπερήχων στην ΩΡΛ χειρουργική με τοπική, συνήθως, αναισθησία επιλύονται μεγάλος αριθμός ΩΡΛ χειρουργικών προβλημάτων, ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς υποτροπές και ταλαιπωρία του ασθενούς, επιστρέφοντας άμεσα στην εργασία του.

Γεώργιος Αναστασόπουλος

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος είναι Ωτορινολαρυγγολόγος, Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1994 και πραγματοποίησε την ειδικότητα του στο Κοργιαλένειο-   Μπενάκειο Νοσοκομείο (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) από το 1995 έως το 1999. Στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσής του εντάσσονται τα εξής:

1. Hospital du Nord Marseille, Καθηγητής Magnan, εκπαίδευση στα κοχλιακά εμφυτεύματα

2. Πανεπιστημιακή κλινική Erlangen Γερμανίας, Καθηγητής Iro, χειρουργική τραχήλου

3. Hospitale di Circolo Varese Italia, Καθηγητής Castellnuovo, εκπαίδευση στην ενδοσκοπική χειρουργική της ρινός

Στο επιστημονικό του έργο συμπεριλαμβάνονται οι μεταφράσεις του Διαγνωστικού Εγχειριδίου Merc για την Ω.Ρ.Λ. ειδικότητα και του Head and Neck Surgery των Stell και Maran. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια εκσκαφής κροταφικού οστού:

1. VI σεμινάριο χειρουργικής κροταφικού οστού Ω.Ρ.Λ.κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάιος 1998

2. Course in microsurgery in otology and otoneurology Georges Portmann Institute Bordeaux, Ιούλιος 1998

3. 5° σεμινάριο χειρουργικής ανατομικής κροταφικού οστού Ω.Ρ.Λ.κλινική Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Μάιος 1999

 Εχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Ο κ. Αναστασόπουλος έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει τεχνική για την αντιμετώπιση των υποτροπιαζόντων πολυπόδων της μύτης. Η τεχνική ονομάζεται δερμοπλαστική και συνιστά πρωτοτυπία σε διεθνές επίπεδο.